Residence for Jatinbhai Patel

Location: Sivassa

Built up: 400 SQM

Plot Area: 650 SQM

Keywords:

a restoration project with little modification in planning

architecture in a landscape, huge site

trying to keep the form as simple as possible

removing old articulation form façade as those are against modern architecture

we do attain a contemporary architecture with very little alteration to the existing building, keeping budget in mind

all green site due to geography and whether

exploration- unorthodox- dark color scheme for exterior and use of orange for contrast and intensify the darkness of gray matter

dark grey colors for contrast with green landscape

a porch is created to gain monumentality in architecture of this house

and the porch creates a huge terrace on first floor next to their living room

use of glass railing as that doesn’t abstract natural view of surroundings while using/sitting in terrace

use of precast concrete jali in porch making it porous without losing its visual solidity